15.00 Euro € Ongedoofde lichten - Bekentenissen van communistische gevangenissen Antwerpen

Imprimer votre affiche
Date de publication: 31/03/2019
  • Adresse: Roemeens Orthodoxe Parochie, Antwerpen, Anvers, Belgium

Ondertiteling in het Engels.

Het is voor ons vandaag moeilijk om de kwelling voor te stellen van degenen die door de communistische gevangenissen zijn gegaan, alleen maar omdat ze hun geloof, hoop en idealen niet hebben opgegeven. Een periode die we niet mogen vergeten, martelaren die we moeten aanzien als helden van onze natie.

Een proces over dit communisme is nog niet begonnen en er bestaat ook nog geen museum over zijn verschrikkingen. Er is evenwel een gedenkteken voor de slachtoffers van het communisme in Sighet, gesticht door de Civic Academy Foundation. In 1998 plaatste de Raad van Europa het Sighet monument als één van de belangrijkste plaatsen om de herinnering aan het continent te bewaren, naast het Auschwitz gedenkteken en het Normandisch-Vredesmonument.

"De grootste overwinning op het communisme – een overwinning die pas na 1989 werd onthuld – was de schepping van een man zonder herinnering, van de nieuwe man met gehersenspoeld, die zich niet moet herinneren wat hij was, noch wat hij had en wat hij heeft gedaan voor het communisme”. (uit de website van de Civic Academy stichting). En we mogen ook nooit vergeten dat onze natie mensen gaf die liever wilden sterven in plaats van hun geloof op te geven.
Laat ons leven door op zo’n manier hun offer en hun verlangen niet te vergeten:
“Ik heb nog één wens: ik wil dat het Roemeense volk niet langer oppervlakkig is. We hebben spiritualiteit nodig.” (Vlasie Constantin, politiek veroordeeld).
Vanuit deze herinnering, is het stuk die wij u voorstellen, "Ongedoofde lichten".

Verdere informatie:agoraforlifeweb@gmail.com | +32 0478 54 36 22
Op 16 april in Antwerpen in de Orthodoxe parochiekerk in Heistraat, 319.


Date de l'événement: 16/04/2019
Public: Tous publics

Vidéo YouTube (Lien):

Contacter l'annonceur Partager Voir les publications de cet annonceur

Annonces associées